PVC / Vinyl

vloeren
VestigingenLaten leggen

PVC vloeren en Vinylvloeren

 

PVC vloeren of vinylvloeren worden ook wel houtvrije parketvloeren genoemd. Het is een kunststof parketvloer dat bestaat uit verschillende lagen PVC. Een PVC vloer is duurzaam en makkelijk in onderhoud. Dankzij geavanceerde productietechnieken zijn PVC vloeren nauwelijks van echt houten vloeren te onderscheiden. PVC vloeren zijn ook vochtbestendig, zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming en geeft weinig contactgeluid.   

Wat is PVC eigenlijk?

PVC, u heeft de afkorting vast eens voorbij zien komen. Het staat voor ‘polyvinylchloride’. Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking. Maar dat betekent niet dat PVC een kunstmatige look heeft! Het wordt gemaakt in verschillende houtkleuren. Wilt u bij uw houtlook ook nog een visgraat patroon, of een karakteristieke band eromheen? Dat kan dus ook met PVC. En houdt u toch niet zo van hout, dan kunt u zelfs PVC krijgen met een tegel- of betonlook. U heeft dan de betonlook, maar zonder de koude voeten! Ook als het gaat om de lengtes en breedtes van de stroken heeft u wat te kiezen. PVC is daarom echt geen standaard vloer. U kunt het combineren met ieder interieur.

Soorten PVC vloeren

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren waarvan je hieronder een aantal voorbeelden ziet. Looselay PVC vloeren zijn PVC vloeren die los gelegd worden zonder lijm of kliksysteem. Deze vloeren zijn eenvoudig te leggen en te verhuizen. Dan zijn er PVC vloeren die verlijmd worden op de ondergrond, dit zorgt voor een strakke onverwoestbare vloer. PVC vloeren met een kliksysteem zijn verkrijgbaar inclusief ondervloer, deze vloeren voldoen aan contactgeluidsnormen waar appartementen vaak aan moeten voldoen.

KLIk PVC vloeren

GLue down PVC vloeren

Visgraat PVC vloeren

EIGENSCHAPPEN

MATERIAAL PVC met PU-afwerking
GESCHIKT VOOR Vloerverwarming / Vochtige ruimtes
ISOLATIE Ondervloeren
EIGENSCHAP Vochtbestendig
ONDERHOUD Onderhoudsvriendelijk, Reinigen
VERZORGING Producten

PVC is makkelijk te onderhouden

Van een PVC vloer heeft u lang plezier. Het gaat namelijk zo’n 25 jaar mee. Door de sterke en harde toplaag slijten deze vloeren niet zo snel. Hebben uw hakken een klein krasje in de vloer gemaakt? Of morst uw hond water uit zijn drinkbak? Dit is bij PVC makkelijk weg te werken. En PVC is zelfs zó vochtbestendig, dat u het ook in de badkamer of keuken kunt leggen.

PVC geeft weinig loopgeluid.

Een PVC vloer is zacht. Een stuk zachter dan laminaat of parket. Daardoor maakt het minder geluid als u over de vloer loopt. Logisch toch? Het helpt ook mee dat de vloer verlijmd wordt aan de vloer eronder. Het geluid weerkaatst dan niet. Medebewoners zullen dus een stuk minder horen van uw tikkende hakken of verschuivende meubels.

Heeft u vloerverwarming?

Geen probleem, want PVC past daar goed bij. We leggen het rechtstreeks op de vloer, waardoor u geen ondervloer hoeft te gebruiken. De warmte van de vloerverwarming komt zo goed naar buiten. U zou het misschien niet zeggen, maar bij een PVC vloer is de kwaliteit van de vloer eronder bijna nét zo belangrijk als de vloer zelf. PVC is namelijk erg flexibel. De vloer eronder moet dus helemaal egaal zijn. U wilt niet iedere bobbel door de vloer heen zien komen. Wij zullen uw vloer in veel gevallen dan ook eerst egaliseren. Door onze jarenlange ervaring weten we dat dit erg belangrijk is bij PVC.