Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Tapis parket

vloeren
ContactLaten leggen

Tapis voor ieder interieur

 

Tapis wordt vaak traditioneel genoemd. Kan tapis dan alleen in een traditioneel interieur? Nee, dat hoeft helemaal niet. De naam ‘tapis’ gebruiken we om te zeggen dat we een vloer vastlijmen én vastspijkeren. Het zegt eigenlijk weinig over hoe de vloer eruit komt te zien. Dat kunt u in grote mate zelf bepalen.

Een vloer op maat

Tapis vloeren verkopen we het meest in eiken. Maar van veel houtsoorten bestaat een tapis uitvoering. Deze leggen we in een patroon, bijvoorbeeld visgraat of Hongaarse punt. Of natuurlijk gewoon rechte stroken, die eigenlijk overal bij passen. En dan kunt u nog kiezen hoe rustiek de vloer eruit ziet. Wilt u bijvoorbeeld een v-groef tussen de planken? Of het helemaal vlak geschuurd voor die strakke uitstraling? En hoeveel noesten en vlamtekening mag je zien? De vloer kunnen we afwerken met een band (een rand) en een bies (een dun strookje langs de rand). Maar dit hoeft natuurlijk niet. Vloeren maken we vaak per partij, speciaal voor in uw woning. De vloer die u thuis heeft is dan ook echt uniek.

Een vloer op maat

Tapis vloeren verkopen we het meest in eiken. Maar van veel houtsoorten bestaat een tapis uitvoering. Deze leggen we in een patroon, bijvoorbeeld visgraat of Hongaarse punt. Of natuurlijk gewoon rechte stroken, die eigenlijk overal bij passen. En dan kunt u nog kiezen hoe rustiek de vloer eruit ziet. Wilt u bijvoorbeeld een v-groef tussen de planken? Of het helemaal vlak geschuurd voor die strakke uitstraling? En hoeveel noesten en vlamtekening mag je zien? Patroonvloeren kunnen we afwerken met een band (een rand) en een bies (een dun strookje langs de rand). Maar dit hoeft natuurlijk niet. Een tapisvloer wordt speciaal gemaakt voor uw woning en is dan ook echt uniek.

 

Tip

Voor het leggen van tapis is echt vakmanschap nodig. Dat komt mede
omdat we de vloer verlijmen én vastspijkeren. Uw vloer zal daarom
minder uitzetten en krimpen. Dit vergt veel kennis en kunde en wij vinden
het altijd leuk om zo’n mooie vloer voor u te maken.

EIGENSCHAPPEN

MATERIAAL Houten toplaag
GESCHIKT VOOR Vloerverwarming
ISOLATIE Ondervloeren
EIGENSCHAP Zeer stabiel
ONDERHOUD Periodiek
VERZORGING Producten

Het plaatsen van een tapis vloer

Op de ondervloer wodt een spaanplaat laag aangebracht. Deze tussenvloer wordt op de ondervloer gelijmd (bij o.a. zand- en cementvloeren) of geschroefd/gekramd (bij houten ondervloeren). Hierna wordt het parket erop gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Hierna wordt het parket geschuurd, gepolijst en naar keuze gelakt of (in kleur) geolied.

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte, unieke parketvloer die een leven lang meegaat.

Tapis leggen is vakmanschap

Voor het leggen van tapis is echt vakmanschap nodig. Dat komt mede omdat we de vloer verlijmen én vastspijkeren. Uw vloer zal daarom minder uitzetten en krimpen. Laat uw tapis vloer dus leggen door een professional