Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

massief houten

vloeren
ContactLaten leggen

Planken Vloeren, stoer & robuust

 

Bij een planken vloer bestaat de vloer uit één stuk hout. Dit geeft de vloer
een stoere en robuuste uitstraling. Parket is vaak opgebouwd uit meerdere lagen. De toplaag is dan hard hout, bijvoorbeeld eiken of noten. Bij planken vloeren is dit niet zo. Deze zijn aan één stuk gemaakt van één houtsoort. Dit geeft uw vloer een natuurlijk robuust gevoel. Een massieve planken vloer is
ongeveer 20 millimeter dik.

 

Vloer voor ieder interieur

Planken vloeren kunnen we in veel houtsoorten leggen. Bij het kiezen let u vast ook op de kleur, en op hoe breed de planken zijn. Of hoeveel noesten erin zitten. En in welk patroon wilt u hem eigenlijk laten leggen? Deze keuzes kunt u bespreken met een parketspecialist. Deze vertelt u wat er wel en niet mogelijk is in uw situatie. Een planken vloer kunnen we afwerken met olie, lak, hardwax-olie en was. Vloeren maken we vaak per partij, speciaal voor in uw woning. De vloer die u thuis heeft is daardoor uniek.

Planken vloeren en luchtvochtigheid

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat het leeft. En dat is nog eens extra het geval bij een planken vloer, omdat deze uit één stuk bestaat. Gaat de verwarming aan in de winter? Dan zal uw planken vloer een stukje krimpen. Er ontstaan dan kleine kieren tussen de planken. Dit komt omdat de verwarming de lucht in uw huis droger maakt. Het hout reageert op de luchtvochtigheid. Als het vochtiger wordt, zal de planken vloer weer iets uitzetten.

 

Tip

Gebruik een professionele luchtbevochtiger om altijd de juiste
luchtvochtigheid in uw huis te hebben. Dit zorgt voor het behoud van
de planken vloer, de vloer gaat dan minder leven. Luchtbevochtigers
hebben wij altijd in de winkel staan. We kunnen ze dan ook voor u
demonstreren.

EIGENSCHAPPEN

MATERIAAL Massief hout
GESCHIKT VOOR Zwefend leggen / gelijmd
ISOLATIE Ondervloeren
EIGENSCHAP Duurzaam
ONDERHOUD Periodiek
VERZORGING Producten

Planken vloeren en luchtvochtigheid

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat het leeft. En dat is nog eens extra het geval bij een planken vloer, omdat deze uit één stuk bestaat. Gaat de verwarming aan in de winter? Dan zal uw planken vloer een stukje krimpen. Er ontstaan dan kleine kieren tussen de planken. Dit komt omdat de verwarming de lucht in uw huis droger maakt. Het hout reageert op de luchtvochtigheid. Als het vochtiger wordt, zal de planken vloer weer iets uitzetten. Bij lamelparket of een duoplank vloer ‘werkt’ de vloer minder, omdat de onderlaag het geheel steviger maakt.

U bent eruit: u wilt een échte houten vloer.

En nu? Het beste is om de vloeren in het echt te bekijken. Dat kan in een van de winkels van ParketGroep Nederland. Met de parketspecialist gaat u dan in gesprek over de beste vloer voor uw huis.

Parketgroep Nederland

Vindt een parketspecialist bij u in de buurt