Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Lamel PArket

vloeren
ContactLaten leggen

Lamelparket: een veelzijdige vloer

 

Lamelparket heeft een bovenlaag van hard hout. Daar onder zitten twee lagen van vuren of populier. Deze maken een lamelparket vloer steviger. Lamelparket is veelzijdig Lamelparket kunt u helemaal aanpassen aan uw eigen smaak. Een gerookte vloer voor die traditionele uitstraling? Of wilt u de moderne look van een lichte kleur? Ook zijn de planken in verschillende breedtes te krijgen. En de hoeveelheid noesten, vlamtekening en kleurverschillen zijn meestal aan te passen aan uw voorkeur. Natuurlijke onregelmatigheden blijven bij lamelparket zichtbaar. Dit maakt iedere lamelparket vloer uniek. Na het leggen van het lamelparket heeft deze de uitstraling van een planken vloer.

Lamelparket is in veel houtsoorten leverbaar. Denk hierbij aan Eiken, Beuken, Maple, Jarrah, Merbau, Ovengkol, Sapelie, Afzelia, Kersen, Jatoba en Kambala. Deze houten toplaag is afgewerkt met lak of olie. Het hout kan eerst nog worden geborsteld, verouderd, geschraapt, geschaafd allemaal handelingen om de vloer een unieke uitstraling te geven.

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een breeddeel lamel, dit betekent dat de toplaag uit 1 breedte bestaat. Ook kan gekozen worden voor een 2-strook of 3-strook lamel. In dat geval is op 1 vloerdeel meerdere smalle delen hout verlijmd.

EIGENSCHAPPEN

MATERIAAL Toplaag hout verlijmd op vuren
GESCHIKT VOOR Geluidsreductie / Vloerverwarming
ISOLATIE Ondervloeren
EIGENSCHAP Verhuisbaar
ONDERHOUD Periodiek
VERZORGING Producten

Lamelparket of duoplank, wat is het verschil?

Lamelparket heeft twee onderlagen van vuren of populier. Duoplank heeft een multiplex onderkant. Duoplank is daarom vaak duurder dan lamelparket. Het is namelijk stabieler. Duoplank is iets beter geschikt voor vloerverwarming dan lamelparket. Toch leggen we lamelparket ook wel op vloerverwarming. Vraag hiervoor advies bij een parketspecialist van ParketGroep Nederland.

Meestal wordt lamelparket zwevend gelegd op een (geluid reducerende) ondervloer. Hierdoor is de vloer verhuisbaar, want er is geen vaste verbinding met de ondervloer (zandcement dekvloer of hout) gemaakt. Het lamel is alleen in de mes en groef verlijmd. Voor warmtewering, geluidsisolatie, egalisatie en vochtisolatie dient er gebruik te worden gemaakt van een speciale tussenvloer. Deze tussenvloer kan bestaan uit onder andere multifoam of platen. Bij het leggen van de vloer hoeft de kamer niet in zijn geheel ontruimd te zijn en het leggen van de vloer neemt voor een gemiddeld woonoppervlak slechts één dag in beslag.

Laten leggen door een vakman

Lamelparket kunnen we los van de vloer eronder leggen. Dit noemen we dan ‘zwevend plaatsen’. Gaat u verhuizen? Dan kunt u de vloer in veel gevallen gewoon meenemen. Lamelparket kan ook verlijmd worden aan de vloer eronder. Uw medebewoners horen dan minder geluid als uw loopt of als u uw meubels verschuift.