Bamboe

vloeren
ContactLaten leggen

Bamboe vloer: milieuvriendelijk en stabiel

 

Bamboe, dat is toch wat panda’s eten? Klopt! Bamboe is dan ook geen hout, maar een grassoort. Het is ook nog eens heel geschikt om op de vloer te leggen. Een bamboe vloer is stabiel, hard en milieuvriendelijk.

Een bamboe vloer is milieuvriendelijk. Bamboe groeit namelijk snel. En we hoeven nooit de hele bamboestam te laten kappen. Door vaak te kappen groeit bamboe zelfs sneller! Van ontbossing is bij bamboe dus echt geen sprake. En de panda? Ook voor hem is het kappen van de ‘reuzenbamboe’ geen bedreiging. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. Bamboe is dus een ecologisch verantwoorde keuze. Het is niet voor niets dat bamboe bekend staat als de vloer van de toekomst!

Bamboe ziet er edel en harmonieus uit. Het heeft soms kleine lijntjes, daar zijn de stukken op elkaar geperst. Een bamboe vloer wordt namelijk gemaakt door de bamboe strips naast elkaar te lijmen. Een bamboe vloer kunt u krijgen in allerlei kleuren. En wilt u graag een visgraatpatroon? Ook dat kan bij bamboe. Een bamboe vloer kunt u aanpassen aan uw eigen stijl.

 

EIGENSCHAPPEN

MATERIAAL Bamboe
GESCHIKT VOOR Intensief gebruik
ISOLATIE Ondervloeren
EIGENSCHAP Duurzaam, hard & slijtvast, ecologisch
ONDERHOUD Periodiek
VERZORGING Producten

Bamboe gaat lang mee, bamboe is stabiel

Het krimpt nauwelijks en zet bijna niet uit. Door de lage warmteweerstand past bamboe goed bij vloerverwarming. De afwerking kan met olie of lak. Bamboe is slijtvast en duurzaam. Dit maakt de vloer geschikt voor intensief gebruik.

Bamboeparket is te verkrijgen in diverse soorten, van tapis tot massieve delen, in de kleuren naturel en caramel. Voor alle onbehandelde bamboevloeren geldt, dat ze kunnen worden afgewerkt met zowel parketlak als vloerolie (olie / was systeem).

Onderhoud van uw bamboe parket

Zorg voor een goede schoonloopmat, want zand en vuil onder uw schoenen vormen een schuurmiddel waartegen geen enkele vloer is opgewassen. Regelmatig onderhoud is nodig voor een lange levensduur van de bamboe vloer. Beschadigingen aan een bamboe vloer zijn op termijn niet te vermijden, maar vormen geen afbreuk aan de natuurlijke uitstraling van de vloer. De bamboe vloer kunt u behandelen met parketpolish, die ervoor zorgt dat er een beschermende laag ontstaat. U kunt kiezen voor een bamboe vloer afgewerkt met een vloerolie die u kunt onderhouden met een daarvoor speciaal ontwikkeld onderhoudssysteem op basis van kokos en sojavetten. Bij een goed en periodiek onderhoud, kun je spreken van een slijtvaste vloer met een zeer lange levensduur