De mooiste

parket vloeren
ContactLaten leggen

Parket vloeren

 

Parket is een verzamelnaam voor verschillende soorten houten vloeren. Duoplank, lamelparket en tapis vallen allemaal onder parket. Duoplank en lamelparket bestaan uit meerdere lagen. Tapis lijmen en spijkeren wij op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken.

Het meest verkochte parket is eiken. Het is handig om een houtsoort eerst even te zien. U kunt hiervoor altijd terecht bij een van onze winkels. Leg de monsterborden gerust even op de grond, met het licht mee. Zo komt de vloer uiteindelijk ook te liggen. Soms kunt u de voorbeelden mee naar huis nemen. Zo ziet u in uw eigen omgeving hoe het hout past bij die ene gekleurde muur, of de nét andere bruintint van uw tv-meubel.

En dat is eigenlijk pas het begin. U kunt uw parket in rechte stroken laten leggen. Misschien wilt u wel een patroonvloer. Een visgraat of Hongaarse punt bijvoorbeeld. Deze geven uw interieur een eigen stijl mee. Zelfs een patroonvloer kan heel modern zijn. Een visgraatvloer in combinatie met een lichte kleur en een matte lak ziet er bijvoorbeeld strak uit. En wilt u dat uw vloer veel noesten en vlamtekening heeft, of er juist heel clean uit ziet? Deze keuzes kunt u in een van onze winkels bekijken. De parketspecialisten geven u advies op maat.

 

Aanpak van de parketspecialist

U heeft een vloer gekozen die past bij vloerverwarming. Wat gebeurt er daarna?

  • Uw parketspecialist zal u adviseren bij de keuze voor uw vloer. Hij neemt op basis daarvan de vervolgstappen met u door.
  • De parketspecialist komt in uw woning kijken.
  • Samen met u bepaalt hij wel tussenvloeren of egalisatie er nodig is.
  • Dan kunnen we uw vloer plaatsen. Dat gebeurt door zeer ervaren vakspecialisten.
  • Uw vloer is gelegd. Dan is uw vloer zo goed als klaar voor gebruik! De parketspecialist bespreekt met u de vervolgstappen.
  • U ontvangt uitgebreid onderhoudsadvies zodat u lang van uw vloer kunt genieten.

Download het Gratis Inspiratiemagazine

Het Inspiratiemagazine van de ParketGroep Nederland staat vol met inspiratie die u helpt bij de keuze van uw nieuwe vloer.

Vul uw gegevens in en u ontvangt de link voor de dowload. U kunt het magazine ook ophalen in een van onze vestigingen.

 

Iedere vloer die we maken is uniek

Meer dan 20 verschillende houtsoorten kunnen verwerkt worden tot een prachtige parketvloer. Van licht tot donker, voor ieder interieur. De meest gebruikte houtsoorten zijn eiken, afzelia en wengé. Elke houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen zoals werking en slijtvastheid. Wij laten u graag kennis maken met de verschillende houtsoorten en informeren u over de kenmerken van het hout.

Laat uw vloer leggen door een vakman

Een vloer leggen? Dat kan ik best zelf! Of toch niet? Het leggen van een vloer overlaten aan een professional zorgt ervoor dat het met expertise en aandacht voor detail gebeurt. Vloeren leggen is vakmanschap. Door jarenlange ervaring weten onze parketspecialisten al precies waar ze op moeten letten.

Het plaatsen van een tapisvloer

Op de ondervloer wodt een spaanplaat laag aangebracht. Deze tussenvloer wordt op de ondervloer gelijmd (bij o.a. zand- en cementvloeren) of geschroefd/gekramd (bij houten ondervloeren). Hierna wordt het parket erop gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Hierna wordt het parket geschuurd, gepolijst en naar keuze gelakt of (in kleur) geolied.

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte, unieke parketvloer die een leven lang meegaat.

Parket laten leggen

Laat u parket vloer leggen door een professional

Parket en olie, lak of hardwax olie

Stel: u heeft uw parket vloer laten leggen. De vloer ligt erin. Dan is hij nog niet af. We werken parket namelijk altijd af met een beschermlaag. Meestal is dit olie, lak of hardwax olie. Heeft u kinderen en huisdieren? Dan wilt u misschien een laklaag die een goede bescherming biedt. Wilt u een iets natuurlijkere look? Dan kan olie weer heel geschikt zijn. In een van onze winkels kunt u zien hoe het eruit ziet. En natuurlijk geven we u ook advies!

Verzorging en onderhoud van uw vloer

Parket gaat een leven lang mee. Het helpt dan wel als u uw vloer goed verzorgt. Ziet uw parketvloer er na een paar jaar toch een beetje dof uit? Of zitten er krassen in die er niet meer uit gaan? Een schuurbeurt doet wonderen! Wij schuren een klein laagje van de vloer af en behandelen hem met opnieuw met olie of lak. Uw vloer ziet er dan weer als nieuw uit!