verzorging & Onderhoud
RenovatieSchade herstel

Verzorging & onderhoud van uw vloer

 

Spelende kinderen, vrienden die per ongeluk een glas wijn omstoten, uw hond die enthousiast met zijn modderpootjes het huis in rent. Op een vloer wordt geleefd. Hoe houdt u uw vloer dan zo lang mogelijk als nieuw?

De verzorging van uw vloer hangt af van welke vloer u heeft. En ook de afwerking speelt een rol. Heeft u bijvoorbeeld een houten vloer met lak? Dan gebruikt u andere onderhoudsmiddelen dan bij olie. Ook het onderhoud verschilt per type vloer en per afwerking. Een laminaat of PVC vloer heeft bijvoorbeeld ander onderhoud nodig dan een houten geoliede vloer. ParketGroep Nederland heeft voor elk type vloer en soort afwerking een geschikt onderhoudsmiddel. U kunt deze online bestellen in de webshop of langskomen in een van onze winkels. Heeft u vragen over welk product het best geschikt is voor uw vloer neem dan gerust contact op, we helpen u graag verder.

Onderhoud

Ziet uw parketvloer er na een paar jaar toch een beetje dof uit? Of zitten er krassen in die er niet meer uit gaan? Een schuurbeurt doet wonderen! Wij schuren een klein laagje van de vloer af en behandelen hem opnieuw met olie of lak. Uw vloer ziet er dan weer als nieuw uit!

Tip

Voor het onderhoud van de vloer is het belangrijk om de juiste middelen
te gebruiken. De ParketGroep heeft speciaal hiervoor een unieke lijn
onderhoudsproducten ontwikkeld. Ik gebruik ze zelf graag en adviseer
ze aan elke klant. Zo zorgt de laminaatreiniger ervoor dat de vloer er
weer schoon en fris uit komt te zien.

Tips om laminaat schoon te maken

Een laminaatvloer is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken omdat er weinig vuil aan de vloer hecht. Een veelvoorkomend probleem zijn strepen van bijvoorbeeld schoenen op een laminaatvloer. Met een droge (microvezel)doek kunt u de strepen gemakkelijk weg wrijven. Met de volgende tips kunt u uw laminaatvloer eenvoudig reinigen.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw vloer

Een vloer is een investering waar u jarenlang plezier van wilt hebben. Om er voor te zorgen dat uw vloer lang mooi blijft, is het belangrijk dat deze in goede conditie blijft. Dit bereikt u door uw vloer goed te onderhouden. Hoe u uw vloer moet onderhouden is afhankelijk van de soort vloer (laminaat, hout, pvc) en van hoe intensief deze wordt belopen. U kunt zich vast voorstellen dat een vloer in een slaapkamer minder vaak onderhoud nodig heeft dan een vloer in een woonkamer of hal.