Vloerverwarming

laminaat, PVC, bamboe en kurk
ContactLaten leggen

Vloerverwarming

Nieuw huis gekocht? En daar ligt vloerverwarming in? Dan heeft u vast ook al nagedacht over de vloer die daarop komt te liggen. Bij laminaat, PVC, bamboe of kurk heeft u soms ook een tussenvloer nodig. Waar moet u op letten? Specialisten geven hun advies.

 

Vloerverwarming en laminaat

Laminaat heeft bij vloerverwarming een dunne tussenvloer nodig. Dit is een speciale tussenvloer die geperforeerd is. De gaatjes laten de warmte snel door. En deze vloer is ook nog eens geschikt voor geluidsreductie! Bijna alle laminaatvloeren in de collectie van ParketGroep Nederland zijn geschikt voor vloerverwarming.

 

Vloerverwarming en PVC

PVC kunnen we bij vloerverwarming het beste vast verlijmen aan de vloer eronder. U hoeft dan geen tussenvloer te gebruiken. De warmte van de vloerverwarming komt zo goed naar boven. Bij het lijmen van PVC moet de vloer eronder egaal zijn. Daarom zullen we de vloer eerst egaliseren. Maar wat als u later gaat verhuizen? We kunnen ook PVC leggen met een klikverbinding. Ook deze zijn geschikt voor vloerverwarming, én voor vloerkoeling.

 

Vloerverwarming, bamboe en kurk

Bamboe is hard en reageert weinig op schommelingen in de luchtvochtigheid. Door de lage warmteweerstand past bamboe goed bij vloerverwarming. We kunnen bamboevloeren verlijmen of ‘zwevend’ leggen. Een kurkvloer op vloerverwarming komt niet zo vaak voor. Toch kan het wel. U kunt dit altijd navragen in een van de winkels van de ParketGroep.

Tip

Het is best lastig om te zien of een houten vloer geschikt is voor de
combinatie met vloerverwarming. Daarom heeft de ParketGroep een
speciaal keurmerk ontwikkeld, waarmee in één opslag duidelijk is of
dit mogelijk is.

Aanpak van de parketspecialist

U heeft een vloer gekozen die past bij vloerverwarming. Wat gebeurt er daarna?

  • Uw parketspecialist zal met u bespreken welk vloerverwarming systeem u heeft. Hij neemt op basis daarvan de vervolgstappen met u door.
  • De parketspecialist komt in uw woning kijken. Hij meet de luchtvochtigheid en de vochtigheid van de cementdekvloer.
  • Voordat wij de vloer plaatsen, voert u in de meeste gevallen een opstookprotocol uit. U krijgt hierover uitgebreid informatie van uw parketspecialist.
  • Dan kunnen we de vloer plaatsen. Het liefst verlijmen we deze aan de ondergrond. De warmte komt dan het snelst naar boven.
  • Is vastleggen niet mogelijk? Dan zorgen wij voor een speciale tussenvloer die warmte transporteert.
  • Uw vloer is gelegd. Dan is uw vloer zo goed als klaar voor gebruik! De parketspecialist bespreekt met u de vervolgstappen.

Vraag het Gratis Inspiratiemagazine aan