ondervloeren

ContactVestigingen

Uw vloer en uw tussenvloer

Een tussenvloer ligt tussen de vloer die u wilt laten leggen en de draagvloer van uw woning; de basisvloer. We noemen een tussenvloer ook wel eens een ondervloer. U ziet ‘m niet, maar toch is deze tussenvloer heel belangrijk. Een tussenvloer kan zorgen voor geluidsisolatie of uw houten vloer geschikt maken voor vloerverwarming.

 

Welke basisvloer heb ik?

Iedere woning heeft een vloer waar wij op werken. Dit noemen we de basisvloer. U heeft in uw huis waarschijnlijk één van deze drie soorten:
• een houten basisvloer, bijvoorbeeld planken of multiplex platen op een balklaag
• een zandcementdekvloer, als afwerkvloer van ruw beton
• anhydriet, een lichte afwerkvloer die vooral bij appartementen voorkomt

Advies van een specialist

Weten welke basisvloer u heeft is belangrijk voor het kiezen van uw tussenvloer. Samen met uw parketspecialist bespreekt u welke tussenvloer en welke legmethode het beste bij uw woning past. Heeft u bijvoorbeeld geluidsreductie nodig? Of gaat u in een huis wonen met vloerverwarming? Bij het kiezen van een tussenvloer is geen standaardadvies mogelijk. Vraag daarom advies aan een van onze parketspecialisten.

Heeft u vragen? Laat het ons weten

Onze adviseurs kunnen u precies vertellen welke vloeren en tussenvloeren voor uw woonsituatie geschikt zijn. De vloerspecialisten van ParketGroep Nederland bespreken graag met u de mogelijkheden. Zij kunnen u nader informeren over de gemiddelde Rc-waarden van diverse houten vloeren, tussenvloeren en onderlagen. En ze kunnen u precies vertellen waar u in uw woonsituatie rekening mee moet houden.

Aanpak van de parketspecialist

U heeft een vloer gekozen die past bij vloerverwarming. Wat gebeurt er daarna?

  • Uw parketspecialist zal u adviseren bij de keuze voor uw vloer. Hij neemt op basis daarvan de vervolgstappen met u door.
  • De parketspecialist komt in uw woning kijken.
  • Samen met u bepaalt hij wel tussenvloeren of egalisatie er nodig is.
  • Dan kunnen we uw vloer plaatsen. Dat gebeurt door zeer ervaren vakspecialisten.
  • Uw vloer is gelegd. Dan is uw vloer zo goed als klaar voor gebruik! De parketspecialist bespreekt met u de vervolgstappen.
  • U ontvangt uitgebreid onderhoudsadvies zodat u lang van uw vloer kunt genieten.

Download het Gratis Inspiratiemagazine

Het Inspiratiemagazine van de ParketGroep Nederland staat vol met inspiratie die u helpt bij de keuze van uw nieuwe vloer.

Vul uw gegevens in en u ontvangt de link voor de dowload. U kunt het magazine ook ophalen in een van onze vestigingen.