Privacy Instellingen
Cookies:
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Lopen met hard schoeisel over harde vloerbedekking zoals parket of laminaat, kan zeer hinderlijk zijn voor je buren naast en onder je.
Aan bewoners van appartementen worden vaak eisen gesteld aan de geluiddemping voor deze vloeren. 10Db geluidsreductie is daarbij meestal de eis. Maar wat betekent dit precies? Er zijn best veel misverstanden en onduidelijkheden als het gaat over geluidsreductie bij vloeren. De leden van ParketGroep Nederland kennen de juiste productcombinaties zodat jij je geen zorgen hoeft te maken dat je alsnog discussie krijgt met je buren.

10Db geluidsreductie – waarom is dat toch ingewikkeld?

In Nederland hebben wij andere (strengere) regels voor het meten van geluidsreductie dan in de landen om ons heen. Dit komt deels door onze bouwstijl. De testresultaten van hetzelfde product zijn verschillend voor betonvloeren en houten basisvloeren en voor in nieuwbouw veel gebruikte ‘verend opgelegde (zwevende) dekvloer’ is dat weer anders.

Daarom kijken wij in Nederland niet alleen naar de ondervloer die gebruikt gaat worden, maar naar de reductiewaarde die deze ondervloer behaalt in combinatie met de toegepaste basisvloer.

De ondervloeren die op deze speciale manier zijn getest hebben een speciaal keurmerk met een bijbehorend testrapport welke 5 jaar geldig is. Na deze 5 jaar wordt het product opnieuw getest in een akoestisch laboratorium volgens de dan geldende normen.

Wij ontzorgen je graag

Op zich hoef je alleen maar te letten op het keurmerk op je ondervloer. Maar zoals je kunt lezen komt er meer bij kijken. En omdat je natuurlijk graag goede contacten wilt houden met je buren adviseren wij je graag over welke ondervloer in combinatie met je parketvloer de beste geluidsreductie oplevert. Vertel daarom altijd bij de aanschaf van je nieuwe parketvloer welke eisen er zijn en wat voor soort woning/appartement je gaat wonen. Wij zorgen er graag voor dat je van een prachtige, rustige, woning kunt genieten.

Via deze link ontdek je welke ParketGroep Nederland-winkel het dichtst bij jou in de buurt is.